Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAagaard, Heidi
dc.contributor.authorGrøndahl, Vigdis Abrahamsen
dc.date.accessioned2015-03-09T15:38:26Z
dc.date.available2015-03-09T15:38:26Z
dc.date.issued2015-03-09
dc.identifier.isbn978-82-7825-436-3
dc.identifier.issn1504-5331
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/278769
dc.description.abstractDenne rapporten bygger på en nasjonal undersøkelse blant ledere og en undersøkelse blant et utvalg av helsepersonell om mat og måltider i sykehjem, utført i 2014. Disse undersøkelsene har tatt utgangspunkt i en tidligere undersøkelse gjennomført ved Høgskolen i Østfold i 2007. Rapporten er utarbeidet på oppdrag fra Helsedirektoratet. Resultatene viser at det ikke er vanlig at beboerne deltar i planlegging av menyen ved sykehjemmet. Både ledere og helsepersonell mener at maten er appetittvekkende og delikat. Til tross for dette svarer hver tiende leder og tre av ti helsepersonell at de ikke kan tenke seg å spise den serverte middagsmaten hver dag. Lederne ga gjennomgående en noe bedre vurdering av maten enn det helsepersonellet gjorde. Hvert fjerde sykehjem serverer hverken tidlig morgenmat eller sen kveldsmat. Allikevel svarer rundt halvparten av lederne og hver tredje helsepersonell at tiden mellom kveldsmåltid og første måltid neste dag er under 11 timer. Resultatene viser at det har skjedd en forbedring i sykehjemmene sammenlignet med 2007 med hensyn til å ha utarbeidet prosedyrer for ernæringsstatus og veiing. Det etterlyses spesielt kunnskap om beregning av beboernes energibehov, samt kompetanse i å vurdere beboernes ernæringstilstand.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.relation.ispartofseriesOppdragsrapport (Høgskolen i Østfold);2015:1
dc.titleMat og måltid i sykehjem 2nb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.source.pagenumber64nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel